РИХА ЖЧКсынын АЗЫК-ТУУЛУК САПАТЫ ЖАНА КООПСУЗДУК САЛАСЫНДАГЫ САЯСАТЫ
«РИХА» ЖЧКсы – Кыргыз Республикасындагы колбаса жана эт деликатестерин чыгаруучу алдыңкы компания. Компаниянын продукциясы Кыргыз Республикасынын рынокторунда ийгиликтүү сатылууда.
Жогорку жетекчилик тамак-аш коопсуздугу үчүн жоопкерчиликти өз мойнуна алуу ниетин жарыялайт. Биздин уюмдун ийгилиги биздин кардарлардын жана керектөөчүлөрдүн күтүүлөрүн канааттандыруу же андан ашкан продуктуларыбыздын жогорку сапатына жана коопсуздугуна көз каранды.
Биздин саясат жарыяланып, ишке ашырылып, уюмубуздун бардык деңгээлдеринде колдоого алынат.
Жогорку жетекчилик тамак-аш азыктарынын сапатын жана коопсуздугун камсыз кылуу жаатындагы ушул саясатты аныктайт жана өзүнө төмөнкүдөй милдеттерди алат:
Кыргыз Республикасынын, Евразия экономикалык биримдигинин бардык мыйзамдык жана ченемдик талаптарын жана керектөөчүлөрдүн талаптарын сактоо;
FSSC 22000 стандарттарына жооп берген азык-түлүк коопсуздугун камсыз кылуу; азык-түлүк коопсуздугунун эң жогорку стандарттарына жооп берген продукцияны өндүрүү жана жеткирүү;
Азык-түлүк коопсуздугуна таасир этүүчү тобокелдиктерди аныктоо, баалоо жана контролдоо;
Компаниянын ар бир кызматкери бул Саясат менен баарлашуусун жана түшүнүүсүн камсыз кылуу;
Ар бир кызматкерди ФСМСке тартуу, Ишканада өндүрүлгөн продукция үчүн тийиштүү жоопкерчиликти жана тамак-аш азыктарынын коопсуздугун камсыз кылууда жеке иш-аракеттердин маанилүүлүгүн аңдоо максатында кызматкерлерди мотивациялоону, үзгүлтүксүз окутууну жана маалымдуулугун жогорулатууну киргизүү;
Коом тарабынан кабыл алынган тышкы жана ички ченемдик документтерди коомдун продукт чынжырынын бардык катышуучулары: персонал, подрядчылар жана жеткирүүчүлөр тарабынан сакталышын талап кылуу;
Тамак-аш азыктарынын сапатын жана коопсуздугун камсыз кылуу жана алдамчылыкка жол бербөө жаатындагы маселелер боюнча кызыкдар тараптарга (подрядчылар, коомчулук, аткаруу бийлик органдары, керектөөчүлөр жана башкалар) маалымат жана консультация берүү;
Уюмдун азык-түлүк коопсуздугу боюнча менеджмент системасын сактоо, мезгил-мезгили менен баалоо жана жаңыртуу, тамак-аштын коркунучу жөнүндө акыркы маалыматка жана ISO 22000:2005 жана ISO/TS 22002-1:2009 талаптарына жана FSSC 22000 (4.1 версиясы) кошумча талаптарына ылайык.
Ушул Саясаттын багыттарын ишке ашыруу үчүн ФСМС үчүн зарыл болгон ресурстар менен камсыз кылуу.
Тамак-аш азыктарынын коопсуздугунун башкаруу системасынын натыйжалуулугун ички жана тышкы аудит аркылуу ырастоо;
Продукциялардын, процесстердин жана технологиялардын өзгөрүшүнө байланыштуу тобокелдиктерди эффективдүү башкаруу үчүн азык-түлүк коопсуздугу боюнча саясатты, өсүмдүктөрдүн стандарттарын жана тутум процедураларын үзгүлтүксүз жаңыртып туруу үчүн кайра карап чыгуу;
системанын ырааттуу өркүндөтүлүшүн камсыз кылуу үчүн бардык операциялар боюнча жана топтун деңгээлинде азык-түлүк коопсуздугу боюнча жылдык өлчөнө турган максаттарды белгилөө жана максаттарга салыштырмалуу прогрессти карап чыгуу;
Электрондук почта, телефон байланышы, жолугушуулар, бөлүм башчыларынын жумалык жолугушуулары аркылуу азык-түлүк коопсуздугу боюнча персонал менен ички маалымат алмашууну камсыз кылуу;
Компаниянын башкы директору катары мен тамак-аш азыктарынын сапаты жана коопсуздугу жаатындагы саясатты жактайм. Бул принциптердин ийгиликтүү ишке ашырылышы үчүн жоопкерчилик Компаниянын бардык деңгээлдериндеги жана бардык бөлүмдөрүндөгү ар бир кызматкерге жүктөлөт.
Бажанов Р.С. 14-январь, 2018-жыл