Колбасаларды даярдоо үчүн этти сөөктөн, тарамыштарынан, кемирчектеринен ажыратып, майын бөлүп, майдалап, туздап салат.
Туздалган эт майдаланган этке тартылып, бекон кесимдери жана башка ингредиенттер менен аралаштырылат. Союлган малдын тамак-аш каны кан колбаса өндүрүүдө колдонулат. Колбаса фаршын толук протеиндер менен байытуу үчүн, майсыздандырылып алынган сүттү, сүт протеинди жана жумуртканы кошуңуз. Фарш толтурулган колбасанын кабыктары жип менен байланып, илинген абалда (фарштын ылай) сакталат. Тундургандан кийин кайнатылган жана жарым ышталган колбаса куурулган (ысык ышталган), кайнатылат жана муздатылат. Андан кийин жарым ышталган колбасалар кошумча ышталган. Чийки ышталган колбаса кайнатылбайт, бирок тунгандан кийин ышталган жана кургатылган. Тамеки тарткандан кийин ышталган кайнатылган азыктар кайнатылат жана муздатылат. Даамдуу ышталган эттерди жасоодо туздалган эт кесектери чылап, ышталган жана кургатылган.
Эт иштетүүнүн заманбап технологияларынын негизи этти кайра иштетүүчү тиешелүү жабдууларды колдонуу болуп саналат. Акыркы продукциянын сапаты анын мүнөздөмөлөрүнөн көз каранды: колбаса жана деликатес азыктары, колбаса, эт жана жарым фабрикаттар жана башкалар. Биз этти кайра иштетүүчү европалык жабдууларда гана иштейбиз. Анын бир кыйла бөлүгүн Германиядан келген машиналар түзөт, анткени бул өлкө эт тармагында дүйнөлүк лидер болуп саналат жана этти кайра иштетүү боюнча эң жогорку технологиялык чечимдерди сунуштайт.
Биз алдыцкы адистердин квалификациясын жогорулатууга езгече кецул бурабыз. Биз тажрыйба алмашуу программасы боюнча Россиянын ири эт комбинаттарынан адистерди дайыма чакырып турабыз. Биздин кызматкерлер европалык жана орусиялык илимий борборлордо мезгил-мезгили менен стажировкадан өтүшөт
Алынган көндүмдөр жана билимдер Кыргызстандын рыногуна колбасалардын жана деликатестердин жаңы түрлөрүн үзгүлтүксүз киргизүүгө, сапаттуу жана даамдуу продукцияларды чыгарууга мүмкүндүк берет. Муну биздин продукциянын карапайым сатып алуучулары буга чейин эле баалашкан.
Колбасалардын жана деликатестердин керектөө наркы биринчи кезекте даам букетин жана жытын канчалык шайкеш тандаганынан көз каранды. Колбасанын бай даамынын ачкычы – чийки эттин жаңылыгы. Эттин даамы ачык болушу керек, бирок жасалма эмес. Колбасанын көпчүлүк түрлөрүндөгү чөптөр жана татымалдар эттин даамын толуктап турушу керек, бирок басымдуулук кылбайт.
Бирок колбасанын даамы жана жыты жогорку сапаттагы чийки заттан жана табигый татымалдардан гана эмес, катуу жыгачты күйгүзгөндө пайда болгон түтүндөн да көз каранды. Мындан тышкары, бук бул үчүн эң ылайыктуу. Биздин продуктылар Австриядан атайын алынып келинген буктун жыгачы менен ышталган. Бук талынын жыпар жыттуу түтүнү «РИХА» ТМ продукциясына өзгөчө алтын түс, даамдуу даам жана өзгөчө жыт берет. Мындан тышкары, бук жыгачы менен тамеки тартуу да бактерициддик таасирге ээ.
Биздин компаниянын колбаса жана гастрономдун 70тен ашык түрү ар бир керектөөчүгө урмат-сый менен кесипкөй даярдалган адистер тарабынан даярдалат.
Татыктуу баасы жана жогорку сапаты, экологиялык жактан таза корпусу жаңы жаркыраган жана эсте каларлык дизайн менен биздин продукцияны керектөөчүлөр үчүн жагымдуу жана жагымдуу кылат. Продукциянын сапаты Кыргыз Республикасынын Улуттук сертификаттоо системасы тарабынан тастыкталган. Биздин адистердин тажрыйбасы жана өндүрүшкө чыгармачылык мамилеси Австрия, Германия, Чехия, Польша, Россия ж.б.у.с.өлкөлөрдүн алдыңкы тамак-аш компанияларынын татымалдарын жана технологияларын колдонуу менен биздин продукциянын ассортиментин дайыма өркүндөтүүгө жана толуктоого мүмкүндүк берет.
Консерванттарды колдонбостон жасалган продукцияны жакшыраак сактоо жана керектөөчүгө эң сонун абалда жеткирүү үчүн биздин компания продукциянын таңгагына өзгөчө көңүл бурат. Өндүрүштө табигый жана заманбап протеин жана жасалма кабыктар колдонулат. Бул чөйрөдөгү маанилүү тенденциялардын бири – вакуумдук таңгак, ал кесүүнү порциялоого жана тейлөөгө мүмкүндүк берет.
Таңгактоо деликатестерди аппетиттүү көрүнүшү, ширелүү жана назик даамы менен камсыз кылууга жана аларды түтүндүн жана татымалдардын назик жыты менен толтурууга мүмкүндүк берет. Биздин колбасанын ар бир бөлкөсүн ташуу учурунда анын презентациясын сактап калуу үчүн картон кутуга кылдаттык менен салат. Санитарияны сактоодо таңгактоо маанилүү роль ойноорун белгилегибиз келет. Биздин керектөөчүлөр ар дайым таза жана экологиялык жактан таза продукцияларды алышат!
Жыл сайын биздин компания эл аралык адистештирилген көргөзмөлөргө катышат. Көргөзмөлөрдүн жүрүшүндө эксперттик дегустациялар жана сынактар уюштурулат.