БИЗДИН БРЕНДДАР

Үй кожойкелерине эскертүү

Сосиски жасалма колбаса кабыктарын кайнак сууга 5 мүнөт бышыруу сунушталат. Бул колбасанын даамын сизге ачык кылат.

Охотничье колбасалары көбүнчө эч кандай кошумча иштетилбестен жешет. Колбасаларды кайнак сууга 3-5 мүнөттөй азыраак бышырсаңыз болот. Байкап көрүңүз, сизге жага турганына ишенебиз.

Аз кандуулук менен ооруган адамдар үчүн жылкынын этин жеген жөн, анткени андагы гемоглобин чочконун жана уйдун этине караганда бир топ жогору. Мындан тышкары, жылкынын эти темирдин булагы болуп саналат.

Калориясынын көлөмүн караган адамдар үчүн тооктун этинен жасалган колбасаларды сунуштайбыз. Тоок эти биздин организмибизге башка эттерге караганда алда канча жакшы сиңирин баары билет. Кептин баары тооктун майы оңой эрийт, ошондуктан ашказан ширеси мындай этти денебизге керектүү элементтерге ыдыратып алуу алда канча оңой.

Колбасанын кесилген учу май же жумуртканын агы менен майланса кургабайт.

Бышырылган колбасаны сатып алууда кабыкчасынын бекемдигине, колбасанын корпусунда жана корпусунда былжырлуу жана суулуу кошулмалардын жоктугуна көңүл буруңуз. Кесилген колбаса нымдуу болбошу керек, бирок жалтырабаган жалтырак жана жылмакай бети – бүдүрчөлөр жана сызыктар жок. Эгерде колбасанын түрү атайын толтургучтарды талап кылбаса, фарштын түзүлүшү бирдей болушу керек. Май толугу менен ак болушу керек, эч кандай бөтөн кошулмалар жок, тамеки тартуунун жыты жеңил болушу керек.

Колбасанын кээ бир түрлөрүн тазалоо кыйын. Колбасаны муздак сууга жарым мүнөт салып койсоңуз, татаал процедура бир топ жеңилдейт.

Колбаса жарылып кетпеши үчүн аларды сууга эмес бууга бышыруу керек: көмөч казанга жарымына чейин суу толтуруп, кайнаганда үстүнө ашкана кашыктарын (жакшырак жыгач) кайчылаш кылып коюп, колбасаларды бууда бышырылгандай кылып илип коюңуз. , бирок сууга жеткен жок. 4-5 мүнөттөн кийин колбаса даяр болот.

Колбасаны жерге койбой, салкын жерге илип койсоңуз көпкө бузулбайт.

Ветчина бир аз кургак болсо, «шамал» болсо, аны жарым саатка муздак сүтү бар тарелкага салыңыз.