БИЗДИН БРЕНДДАР

Ачуу соустагы ветчина менен буурчак

– ак буурчак – 500 г
– ветчина (же ветчина колбаса) – 250 г
– пияз – 1 чоң пияз
– өсүмдүк майы – 1 аш кашык.
– туз, жер кара мурч, кызыл калемпир, лимондун кабыгы – татымына жараша
– жашыл пияз – бир нече жүнү
– томат ширеси – 3 стакан

Төө буурчакты чайкап, 3-4 саатка суу менен жаап, андан кийин жумшаргыча кайнатабыз. Даяр болгон буурчакты дуршлагга салыңыз.
Пиязды тилимдерге кесип, өсүмдүк майына бир аз кууруп, майда тууралган ветчина кошуп, пияз менен кууруп, буурчак менен аралаштырабыз. Калемпир, туз жана лимондун кабыгы менен таттуу.

Даяр тамакты жашыл пияз менен себелеп, ачуу томат соусу жана кайнатылган картошка менен кызмат кылыңыз.