БИЗДИН БРЕНДДАР

Ананас жана ветчина менен пицца

Консерваланган ананастын ордуна 300 г жаңы бышкан ананас целлюлозасын алса болот. Ал үчүн ананастын кабыгын аарчып, тилим кылып, ички өзөгүн кесип, этин тилимдерге бөлүү керек.

Керектүү азыктар: Даярдоо ыкмасы:

50 г майдаланган гуда, 300 г жаңы козу карындар, 250 г жука кесилген бышырылган ветчина, 280 г ананас кесимдери, 1 жашыл болгар калемпири, 250 г моцарелла, 200 г даярдалган томат соусу (мисалы, жыпар жыттуу калемпир), туз, 1 кара калемпир чай кашык кургатылган орегано, 3 аш кашык. л. зайтун майы, табаны майлоо үчүн өсүмдүк майы

1. Камырды рецептте көрсөтүлгөндөй, тузсуз жана өсүмдүк майы жана суусуз гана даярдаңыз, 200 мл гана алыңыз. Аны жылуу жерге 20 мүнөткө калтырыңыз.

2. Шампиньондорду нымдуу чүпүрөк менен сүртүп, өтө жука кылып кесиңиз. Ветчина тилимдерин 2 же 4 бөлүккө кесиңиз. Ананас кесимдерин жакшылап агып алсын.

3. Камырга жетишпеген сууну (рецепт боюнча) кошуп, гуда менен тузду кошуп, ийкемдүү болгончо жууруйбуз. Андан соң ундан аздан себелеп, бетине салфетка менен жаап, жылуу жерге 40 мүнөт тыныктырып коёбуз.

4. Калемпирди жууп, кургатып сүртүп, 4 бөлүккө бөлүп, уруктарын алып, диагональ боюнча ичке тилке кылып кесип алабыз. Духовканы 200°Cге чейин ысытыңыз. 1 же 2 бышыруучу баракты өсүмдүк майы менен майлаңыз. Моцарелланы узунунан экиге кесип, анан кайчылаш кылып жука кесимдерге бөлөбүз.

5. Камырды ун себилген жумушчу бетке тегиздеп, тегерек тортторду (диаметри болжол менен 20 см болгон 4 даана) же тик бурчтук (примердин өлчөмү) жасап, 1 же 2 нан табакчасына салып, четтерин бир аз өйдө ийлейбиз. жана камырды вилка менен тешип. Томат соусу менен тегиз жаябыз.

6. Үстүнө шампиньондорду, тууралган калемпирди, ветчина жана ананас кесимдерин салабыз. Жеңил туз жана калемпир баарын жана орегано менен чачат. Андан кийин моцарелланы кошуп, бардыгынын үстүнө оливка майын тамызыңыз.

7. Пиццаны духовканын ортоңку текчесинде кытыраганга чейин болжол менен 25 мүнөт бышырыңыз. Эгерде сиз 4 тегерек пиццаны жасаган болсоңуз, аларды бирден бышыруу табакчасына экиден бышырып алыңыз.