БИЗДИН БРЕНДДАР

Эт солянка менен күрүч

– уй эти – 30 г
– тил – 30 г
– бөйрөк – 30 г
– ветчина – 30 г
– колбаса – 30 г
– күрүч – 20 г
– пияз – 40 г
– туздалган бадыраң – 40 г
– каперс – 20 г
– томат ширеси – 30 г
– зайтун – 10 г
– май – 15 г
– каймак – 20 г
– лимон – 1/10 даана.
– жашылча, туз – татымына жараша

Пиязды майда туурап, жарым бышканча кууруп, томат ширесин кошуп, жай отто бышканча кайнатабыз. Маринаддалган бадыраңдын кабыгын аарчып, уругун туурап, тилимдерге бөлүп, жарымы бышканга чейин бир аз сорпонун ичинде бышырабыз.

Бышырылган жана муздатылган эт азыктарын кесимдерге бөлүңүз – тил, бөйрөк, ветчина, колбаса, эт. Күрүчтү сорттоп, 2-3 саатка муздак туздуу суу куюп, андан соң сууну агызып, күрүчтү кайнап жаткан эт сорпосуна салып, дээрлик бышканча бышырабыз. Куурулган пиязды, каперлерди, туздалган бадыраңдарды кошуп, 5-10 мүнөт кайнатып, анан эт азыктарын салып, кайнатып,

туз кошуп, жай отто 5-8 мүнөт тыныктырып коёбуз.

Берүүдө тарелкага зайтун, лимон, каймак жана ашкөктөрдү саласыз.