БИЗДИН БРЕНДДАР

Гриль колбаса «Метровая»

РЕЦЕПТ 1: Ингредиенттер: грильде бышырылган колбаса «Метровая», 2 аш кашык эритилген май, пияз – 1 шт., аш кашык ун, кара пиво – 330 мл., туз, татымына жараша кара мурч.

ДАЯРДОО ИКОЛУ: Колбасаны ар тарабын чочконун майына кууруп, майда тууралган пиязды кошуп, кызарганча кууруп алабыз. Ун жана жакшы күрөң менен себелет. Пиво, туз, мурч куюп, капкагын жаап, 10-15 мүнөт кайнатабыз.

РЕЦЕПТ 2: Курамы: 1 чоң пияз, сарымсак тиштери, грильде бышырылган колбаса «Метровая», майоран – 5 бутак, май же маргарин – 40 г, кургак ак шарап – 200 мл, туз, жаңы тартылган калемпир, камкаймак – 4 аш кашык, макарон же мүйүз – 350 г, жашыл пияздын бир тутам, майдаланган сыр.

ДАЯРДОО ТОЛУГУ: Пияз менен сарымсакты тазалап, кичине кубик кылып туурайбыз. Колбасадан терисин алып, колбасаны майда бөлүктөргө бөлөбүз. Майоранды жууп, кургатып, жалбырактарын сабагынан бөлүп, майда туурайсыз. Чоң казанга сары майды же маргаринди ысытыңыз. Ага пиязды, сарымсакты жана майоранды кайнатабыз. майдаланган колбаса жана кууруу кошуу. Шарап куюп, туз, калемпир жана зире менен сезон. 10 мүнөт бышырыңыз, анан каймакты аралаштырыңыз. соус коюу чейин дагы 10 мүнөт кайнатып. Чоң казанга көп өлчөмдө туздалган сууну кайнатып, мүйүздөрүн кайнатпай кайнатыңыз. Элекке салып, сууну агызуу жана колбаса рагусуна аралаштырыңыз. Жашыл пиязды жууп, кургатып, майда шакекчелерге кесиңиз. жашыл пияз шакекчелери менен чачылган конустарды кызмат кылгыла. сүртүлгөн сырды өзүнчө бериңиз.