БИЗДИН БРЕНДДАР

Италиялык пицца

Тактайга унду электен өткөрүп, ортосуна кудук жасап, ага ачыткы, туз салып, сууга куюп, жакшылап аралаштырабыз. Камыр жумшак болушу үчүн дагы бир аз суу кошуңуз. Шар кылып, идишке салып, ун себелеп, сүлгү менен жаап, 3 саатка жылуу жерге коёбуз. Анан дасторконго камыр жууруйбуз, унга азыраак жайып, прокат менен жайып алабыз. Кең жана жапыз сковородкага капталын жаап, өсүмдүк майы менен майлап, анчоус, сөөктүү, помидор тилимдерин, сыр, туз, мурч, ореганолорду жайып, үстүнө өсүмдүк майын куюп, четтерин бүктөйбүз. камыр. Абдан ысык мешке 10-15 мүнөткө коюңуз.

Пицца камыры: буудай уну – 400 г, ачыткы – 20 г, суу (жылы) – 100 г, туз – 0,5 чай кашык.

Пицца салмасы: помидор (тазаланган) – 500 г, сыр – 300 – 400 г, анчоус – 50 г, зайтун майы, орегано, майдаланган кара мурч, туз.