БИЗДИН БРЕНДДАР

Колбаса менен козу карын куймактары

ИНГРЕДИЕНТТЕРДИН ТИЗМЕСИ:

– колбаса – 200 г
– май (кууруу үчүн) – 100 г
– ышталган чочконун майы – 50 г
– жумуртка – 2 даана.
– картошка – 800 г
– козу карындар (жаңы) – 200 г
– петрушка (жашылдар) – татымына жараша
– кара мурч (жер), туз – татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
Колбасадан терисин алып, кичинекей кубиктерге бөлөбүз. Ошондой эле кабыгынан тазаланган, жуулган козу карындарды жана чочко майды туурайбыз. Чочконун майын сковородкага жарым бышканча кууруп, козу карындарды, колбасаларды салып, тынымсыз аралаштырып, катуу отто 3-4 мүнөт кууруп, андан соң петрушка себелеп, оттон чыгарып, муздатып алабыз. Жумуртканы туз жана кара мурч менен аралаштырып, куурулган козу карындарды жана колбасаларды кошобуз. Көмөч казанга майды ысытып, майда торт түрүндө даярдалган козу карын аралашмасын кашыктайбыз. Алтын кызарганча эки тарабын кууруу керек. Картошканы өзүнчө кайнатып, пюре кылып эзип, блинчик менен кошобуз.