БИЗДИН БРЕНДДАР

Консерваланган тунец менен Солянка

– консерваланган тунец – 80 г
– туздалган бадыраң – 25 г
– томат пастасы – 10 г
– пияз – 60 г
– жашыл буурчак – 10 г
– петрушка тамыры – 10 г
– кара мурч (жер), туз – татымына жараша

Пияз менен петрушка тамырын сууга кайнатабыз. Кайнап жаткан шорпого майда тууралган туздалган бадыраңды салып, кайнатып, томат пастасы менен куурулган тууралган пиязды, туз, майдаланган кара мурч, көк буурчак, балык консерваларын кошуп, 5-10 мүнөт бышырабыз.

Дасторконго коюп жатканда, майда тууралган укроп менен ходжеподжду себелет.