БИЗДИН БРЕНДДАР

Козу карын менен пицца

Ачыткы камырды даярдап, аны 0,6-0,7 см калыңдыктагы тегиз катмарга жайып, бышыруу табакчасына туурайбыз. Ошол эле камырдан желек жайып, пиццанын капталына коюп, сарысын сүйкөйбүз. Камырдын бетине өзүнчө куурулган жана аралашкан козу карын менен пияздын начинкасын тегиз таркатабыз. Жумуртканы чалып, сүт, лимон ширесин кошуп аралаштырып, туз, мурч кошуп, майда тууралган петрушка кошуп, начинканын үстүнө чыккан аралашманы куябыз. Бүткөнчө бышырыңыз. Пиццаны козу карын сорпосу, чай, кофе менен ысык кызмат кылыңыз.

Пицца камыры:

буудай уну – 200 г, ачыткы – 10 г, кант – 0,5 чай кашык, сүт – 100 г, туз – 0,5 чай кашык.

Пицца толтуруу:

жаңы козу карындар – 600 г, май – 3 ст. кашык, жумуртка – 3 даана, сүт -110 г, лимон (шире) – 1 аш кашык. кашык, петрушка (жашылдар) – 2 аш кашык. кашык, пияз – 3-5 даана, жер кара мурч, туз.