БИЗДИН БРЕНДДАР

Куурулган колбаса «Риха» жашылча менен

ИНГРЕДИЕНТТЕРДИН ТИЗМЕСИ:

Колбаса – 300 г.
Сабиз – 200 г.
жашыл буурчак – 100 г.
Пияз – 100 г.
Болгар калемпири – 100 г.
Сарымсак – 30 г.
күн карама майы – 10 г.

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:

Жашыл буурчакты кайнак суу менен күйгүзүңүз. Көмөч казанга күн карама майын куюп, сабизди салабыз. 5 мүнөттөн кийин сабизди маал-маалы менен аралаштырып, болгар калемпирин жана көк буурчакты кошобуз. Жашылчалар алтын түскө ээ болгондон кийин, пиязды кошуңуз. Пияз куурулгандан кийин колбаса жана майда тууралган сарымсактын башын кошобуз. Кастрюль менен жаап, даяр болгонго чейин кайнатыңыз.