БИЗДИН БРЕНДДАР

«Риха» кайнатылган колбаса менен жалкоо Лазанья

Рецептте колдонулган ингредиенттер:
– пияз – 1 даана.
– лавр жалбырагы – 1 даана.
– кайнатылган колбаса – 250 г
– сарымсак – 3 тиштери
– кызыл калемпир (майдаланган) – 1/2 чай кашык.
– туз – 1/2 аш кашык.
– жер кара мурч – 1/4 чай кашык.
– макарон »
– жаа»
– – 250г
– томат пюреси – 450 г
– майдаланган сыр – 2 чөйчөкчө
– томат пастасы – 2 аш кашык. л.

Бышыруу боюнча нускамалар:
Отко бир идиш суу кой. Суу кайнап жатканда, пиязды майда туурайбыз. Колбасадан терисин алып салыңыз.
Орто чоңдуктагы көмөч казанга жогорку отко коюңуз. Көмөч казанга колбасаны майдалап кууруп, колбаса алтын кызарганга чейин 5 мүнөт аралаштырабыз. Пияз менен сарымсакты кошуп, пияз тунук болгонго чейин 3-4 мүнөт аралаштырып, бышырыңыз.

Макаронду кайнак сууга салып, 10-12 мүнөт же пакетте көрсөтүлгөндөй бышырып алабыз.

Макарон бышып жатканда көмөч казанга томат пюресин, томат пастасын, лавр жалбырагын, кызыл калемпирди, туз жана кара мурч кошуп салыңыз. бир жарага аралашмасын алып. Табаны капкак менен жаап, соусту жай отто 10 мүнөт кайнатабыз.

Мешти 205 градуска күйгүзүңүз. Пастаны төгүңүз. Томат соусунан лавр жалбырагын алып салыңыз.

Бышыруу табагын алып, ага томат соусунун 1/3 бөлүгүн салыңыз. Үстүнө макарондун жарымын жана сырдын жарымын, анан соустун дагы 1/3 бөлүгүн, дагы макаронду, андан кийин калган соусту салабыз. Калган сырды үстүнө себелеп коёбуз.

Лазаньяны мешке 15 мүнөт же ысытылганга чейин бышырыңыз.