БИЗДИН БРЕНДДАР

«Риха» сүт колбаса менен уй этинен жасалган чили

ИНГРЕДИЕНТТЕРДИН ТИЗМЕСИ:

– сүт колбаса «Риха» – 300г
– уй эти (булочка) – 300 г
– пияз – 1-2 даана.
– сарымсак – 3 тиштери
– помидор (өз ширесинде консерваланган) – 800г
– болгар калемпири – 3 даана.
– өсүмдүк майы – татымына жараша
– кызыл буурчак (консерваланган) – 450 г
– майдаланган кызыл чили калемпири – татымына жараша
– туз – татымына жараша
– нан, майдаланган сыр.
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
Кастрюльге ысык майга кууруп, колбаса менен уйдун этин майда тууралган пиязды жана тууралган сарымсакты кошобуз. Капкагын жаап, тынымсыз аралаштырып 10-12 мүнөт бышырабыз. Консерваланган помидорду, майда тууралган болгар калемпирин жана төө буурчакты кошуңуз. Калемпир, туз кошуп, орто отто 20-25 мүнөт кайнатып, анда-санда аралаштырат. Оттон чыгарып, 10 мүнөткө отура бериңиз. нан менен кызмат кылгыла, майдаланган сыр менен себилген.