БИЗДИН БРЕНДДАР

Сельд, помидор жана таттуу калемпир менен Solyanka

– жаңы сельд – 80 г
– сардина – 15 г
– туздалган же ышталган сельд филеси – 20 г
– пияз – 30 г
– туздалган бадыраң – 20 г
– калемпир – 15 г
– помидор – 20 г
– томат пюреси – 5 г
– каперс – 5 г
– зайтун – 5 г
– сары май – 10 г
– лимон – 1/6 даана.
– петрушка, лавр жалбырагы – татымына жараша
– кара мурч, туз – татымына жараша

Пиязды жана калемпирди тилкелерге кесип, өзүнчө жумшартылганга чейин кууруңуз. Бышканда пиязга томат пюресін, лавр жалбырагын жана калемпирди кошобуз. Калемпирди, пиязды, даярдалган туздалган бадыраңды, каперди ысык сууга же балыктын сорпосуна салып, 10-15 мүнөт бышырыңыз.

Андан кийин сельддин жаңы филесин, сардина, сельд целлюлозасын, жука тилимдерге кесип, чыланган туздалган же ышталган сельдди, жаңы помидорлорду кошуп, тилимдерге кесип, баарын жаңы сельд даяр болгончо бышырыңыз.

Зайтундарды, лимондун кесиндилерин жана чөптөрдү идиштерге салыңыз.