БИЗДИН БРЕНДДАР

Солянка казакша

– сөөктөр – 100 г
– уй эти – 40 г
– козу колбаса – 25 г
– казы (жылкы колбасасы) же ышталган козу – 25г
– уйдун тили – 40 г
– пияз – 40 г
– туздалган бадыраң – 40 г
– томат пюреси – 25 г
– май – 15 г
– каймак – 30 г
– кара калемпир (жер), лавр жалбырагы – татымына жараша
– туз – татымына жараша

чүчпара үчүн:
– буудай уну – 40 г
– сары май – 10 г
– жумуртка – 1/2 даана

Маринаддалган бадыраңды кабыгынан жана уруктарынан тазалап, кайнатып, майдаланган пиязды, мурун майга куурулган томат пюреси менен аралаштырыңыз.

Кесилген кайнатылган этти, тилди, койдун колбасасын, казыны кошуп, сорпону куюп, майдаланган кара мурч, лавр жалбырагын салып, 5-10 мүнөт кайнатабыз. ысык сүзмө жана каймак менен кызмат кылгыла.