БИЗДИН БРЕНДДАР

Солянка козу карын

– пияз – 2 даана.
– майдаланган туздалган козу карындар – 2 аш кашык. кашык (50 г)
– туздалган бадыраң – 2 даана.
– Campbell’s Homemade Classic козу карын сорпосу – 1 пакет (375 мл)
– өсүмдүк майы – 2 аш кашык. кашыктар
– томат пастасы – 1 аш кашык. кашык
– сары май – 20 г
– казылган зайтун – 8-10 даана.
– лимон – 4-5 даана

1. Пиязды тазалап, ичке жарым шакекчелерге туурайбыз. Маринаддалган козу карындарды тилкелерге кесип. Бадыраңдын кабыгын тазалап, узунунан кесип, уругу чоң болсо, аны алып салыңыз. Бадыраңды ичке тилкелерге туурайбыз.
2. Кэмпбеллдин үйдө жасалган классикалык козу карын сорпосун мискейге куюп, 1 литр суу кошуңуз. (Көңүл буруңуз! Кэмпбеллдин Homemade Classic сорпосу пакети 750 мл суу кошууну сунуштайт, бирок биздин рецепт көбүрөөк сууну талап кылат). сорпону бир кайнатып алып.
3. Көмөч казанга өсүмдүк майын ысытып алабыз. Ага пияз, бадыраң, туздалган козу карын жана томат пастасын салабыз. 5-6 аш кашык куюп. сорпонун кашык, капкагын жаап, жай отто 10 мүнөт, же козу карындар жана жашылчалар жумшак болуп, суюктук бууланганга чейин бышырыңыз. Андан соң сары майды кошуп 5 мүнөт кайнатабыз жана оттон алабыз.
4. Бышырылган жашылчаларды кайнап жаткан сорпого салабыз. Баарын чогуу 15 мүнөт бышырып, зайтундарды кошуп, жай отто дагы 5 мүнөт кайнатабыз.
5. Берердин алдында ар бир тарелкага экиге бөлүнгөн лимондун кесиндисин саласыз.

Эскертүү: Солянканын даамы ысык, ошондуктан аны көбүнчө керамикалык идиштерде беришет, бул анын бат муздап кетишине жол бербейт.