БИЗДИН БРЕНДДАР

Солянка жарым суюк эт

– чочконун эти – 40 г
– колбаса – 15 г
– бөйрөк – 10 г
– чочконун майы – 10 г
– туздалган капуста – 20 г
– томат пюреси – 10 г
– пияз – 15 г
– сабиз – 10 г
– петрушка тамыры – 5 г
– рутабага – 10 г
– ун – 5 г
– жашылча, кара мурч (жер) – татымына жараша
– туз – татымына жараша

Томат пюреси жана сорпосу менен туздалган капуста куурулган, майда тууралган пиязды, сабизди, рутабаганы, петрушка тамырын жана чочконун майына куурулган чочконун эти, колбаса жана бөйрөктөрдү кошобуз. Баарын бышырып, куурулган буудай унун, туз жана майдаланган кара мурч менен татымал. Дасторкондо майда тууралган петрушкадан себелеп коёсуз.