БИЗДИН БРЕНДДАР

Сып сулуусу старинная

– балык сорпосу – 300 г
– жаңы капуста – 60 г
– туздалган же туздалган козу карындар – 40 г
– туздалган бадыраң – 30 г
– томат пюреси – 25 г
– зайтун – 10 г
– чочконун майы – 20 г
– ышталган сельд – 20 г
– пияз – 40 г
– май – 20 г
– жашылча, туз – татымына жараша

тефтели үчүн:

– балык филеси – 40 г
– крилл (креветка) эти – 10 г
– сүт – 15 г
– пияз – 5 г
– сары май – 5 г
– буудай нан – 10 г
– ун – 10 г
– жумуртка – 1/4 даана.
– жер кара мурч, туз – татымына жараша

Ак капустаны майдалап, кабыгы тазаланган жана уруктуу туздалган бадыраңды бриллиант, куурулган майда тууралган пияз жана томат пюреси менен кайнатабыз.

Балыктын сорпосуна чочконун майын жана ышталган сельд филасын, бир аз куурулган туздалган же туздалган козу карындарды, зайтундарды, бышырылган жашылчаларды кошуп, 5-10 мүнөт бышырыңыз.

Фрикаделькилерди өзүнчө даярдайбыз: териси жана сөөктөрү жок балыктын филеси менен бирге крилдин эти (же чаяндар, краб таякчалары) менен бирге эт туурагычтан өткөрүп, майда тууралган пиязды, сүткө чыланган буудай нанын, жумуртканы, майдаланган кара мурчту кошобуз. , туз, жаңгактын чоңдугунда, унга бышырып, майга куурулган.

Берүүдө солянкага тефтели жана майда тууралган көк чөптөрдү кошобуз.