БИЗДИН БРЕНДДАР

Сыра менен өлкө шишкебек

Рецептте колдонулган ингредиенттер:

– чочконун эти – 400 г.
– тоок төш эти – 800 г
– ун – 1 стакан
– пияз – 1 пияз
– сарымсак – 10 тиштери
– ак буурчак – 1,25 чөйчөкчө
– сельдерей (кесектер) – 3 даана.
– сабиз – 2 даана.
– Дижон горчица – 2 аш кашык. л.
– алма сиркеси – 1/2 чыны
– сыра – 1,5 стакан
– уй сорпосу – 1,5 л
– ышталган эт – 600 г
– колбаса «Strong «РИХА» – 200г
– лавр жалбырагы – 3 даана.
– кара калемпир – 1/2 чай кашык.
– жаңы розмарин – 1 чай кашык.
– жаңы тимьян – 1 чай кашык.
Бышыруу боюнча нускамалар:
Чочконун этин кесип, майын бөлүп алыңыз. Майдан этти тандаңыз. Тооктун этин туурап, бөлүктөрүнө туз, мурч себелеп, унга тоголоктоп, анан чочконун майына кууруп алабыз. Тооктун этин майынан чыгарып, ага майдаланган жашылчаларды жана төө буурчакты бир аз кууруп алабыз. Андан кийин горчица, уксус кошуп, дагы бир нече мүнөт кайнатыңыз. Сыраны жана сорпону кошуп, суюктук кайнап турсун. Колбаса жана татымалдарды кошуп, капкагын жаап, төө буурчак жумшарганга чейин жай отто кайнатабыз (болжол менен 1,5-2 саат). Андан кийин мурун куурулган этти кошуп, бир стакан сыра менен кызмат кылыңыз.