БИЗДИН БРЕНДДАР

Балык менен Солянка

– скумбрия филеси – 300 г.
– пияз – 1 баш
– сабиз – 1 даана.
– томат пюреси – 2 аш кашык. кашыктар
– туздалган бадыраң – 70 г.
– деңиз капустасы – 100 г.
– каперс – 40 г.
– казылган зайтун – 40 г.
– лимон – 20 г.
– өсүмдүк майы – 2 аш кашык. кашыктар
– жер кара мурч – татымына жараша
– туз – татымына жараша

Балык филесинин үстүнө 1 литр муздак суу куюп, бышканча бышырыңыз. Андан кийин филени сорподон чыгарып, бөлүктөргө бөлөбүз. Пияз менен сабизди тилке кылып туурап, томат пюреси менен майга кууруп алабыз.
Туздалган бадыраңды тилке кылып туурап, балырларды майдалап туурап, сорпого кошуп, 15 мүнөт кайнатып, куурулган жашылчаларды, каперлерди кошуп, дагы 7 мүнөт бышырабыз. Даярдан 5 мүнөт мурун жыпар жыттуу заттарды кошуу.
Зайтунду тилимдерге, лимонду тилимге кесип, кызмат кылып жатканда ходжеподжга салыңыз.