БИЗДИН БРЕНДДАР

Солянка балык уулоо

сорпосу үчүн:

– балык – 150 г
– пияз – 40 г
– сабиз – 20 г
– петрушка тамыры, лавр жалбырагы – татымына жараша
– туз, кара мурч – татымына жараша

май куюу үчүн:

– пияз – 50 г
– сары май – 10 г
– томат пюреси – 10 г
– туздалган бадыраң – 40 г
– жаңы, туздалган же туздалган козу карындар – 40 г
– лимон – 1/10 даана.
– каперс, зайтун – 5 г
– петрушка же укроп – татымына жараша

Бул тамакты деңиз балыгынан даярдоо сунушталат: сазан, деңиз балыгы, скумбрия, скумбрия жана башкалар. Тазаланган жана даярдалган балыкты терисиз жана сөөксүз филе кылып туурайсыз.

Майда балыктан, сөөктөн жана баштардан, петрушка тамырын, сабизди, пиязды, кара мурч, лавр жалбырагын жана тузду кошуп бышыруу; Сорпону сүзүп, муздатып алыңыз. Пиязды шакекчелерге туурайбыз. Маринаддалган бадыраңды тазалап, уруктарын алып салыңыз, тилимдерге бөлүңүз.

Өзүнчө бышырылган балыкты жука тилкелерге кесип. Майга пиязды кууруп, томат пюресин, туздалган бадыраңды жана тилке кылып кесилген жаңы, туздалган же туздалган козу карындарды кошобуз. Сорпону куюп, 15-20 мүнөт бышырабыз.