БИЗДИН БРЕНДДАР

Жаңы жана туздалган сельд менен Solyanka суюктук

– жаңы сельд – 80 г
– сардина – 15 г
– туздалган сельд (филе) – 20 г
– пияз – 30 г
– туздалган бадыраң – 20 г
– томат пюреси – 5 г
– каперс – 5 г
– зайтун – 5 г
– зайтун – 5 г
– сары май – 10 г
– лимон – 1/6 даана.
– петрушка, лавр жалбырагы – татымына жараша
– кара мурч, туз – татымына жараша

Жаңы сельдди, сөөксүз сардиналарды 25-35 г салмактагы тегиз кесимдерге туурайбыз. Чытылган туздалган сельддин кабыгы менен филеси 5-10 г салмактагы жука тилимдерге туурайбыз. Бир аз туздалган сууга кайнатылган, куурулган пиязды, зайтунду, каперсти салабыз. сорпону же сорпону менен суу бадыраң жана 8-10 мүнөт бышырышат. Жаңы жана туздалган сельдди, сардинаны, лавр жалбырагын жана мурч мурчту кошуңуз. Жаңы балык даяр болгонго чейин жай отто бышыруу. Татымына жараша туз.

Зайтундарды, лимондун кесиндисин жана майдаланган чөптөрдү идиш менен тарелкага салыңыз.